LMT_logo_10x2,5cm-webb-2022

CNC-fräsning

CNC-fräsning använder datorstyrda maskiner för att skapa precisa detaljer från olika material. Denna teknik erbjuder hög noggrannhet och flexibilitet. På Västra Broby Legoteknik specialiserar vi oss på CNC-fräsning för medelstora serier och erbjuder även tilläggstjänster. 

Vad kännetecknar CNC-fräsning?

CNC-fräsning är en tillverkningsprocess som används för att forma material till specifika former och storlekar med hjälp av datorstyrda verktygsmaskiner. CNC står för Computer Numerical Control, vilket innebär att fräsarna styrs av datorer som följer exakta instruktioner från en digital ritning. Denna teknik gör det möjligt att skapa mycket precisa och komplexa detaljer, vilket är särskilt användbart inom industrier som kräver hög noggrannhet och repeterbarhet. 

Fördelar med den här bearbetningsmetoden

CNC-fräsning erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella bearbetningsmetoder. För det första ger den en hög grad av precision och noggrannhet, vilket är avgörande för att tillverka detaljer med snäva toleranser. Processen är också mycket flexibel, då den kan anpassas för att bearbeta en mängd olika material, från metaller till plast och kompositer. Automatiseringen som CNC-fräsningen innebär leder till en effektiv produktion med minimal risk för mänskliga fel. Detta resulterar i en högre kvalitet och konsekvens i de tillverkade delarna. Dessutom kan CNC-fräsning hantera komplexa geometrier som skulle vara svåra eller omöjliga att uppnå med manuella metoder. 

DMG MORI ECO MILL 50

5-axlig
x=300 mm, y=300 mm, z=300 mm

Våra fräsar

HYUNDAI F650 PLUS

3-axlig
x=1400 mm, y=600 mm, z=550 mm

YCM MV 106A

3-axlig
x=1020 mm, y=550 mm, z=550 mm

Vår expertis

På Västra Broby Legoteknik har vi omfattande erfarenhet av CNC-fräsning och erbjuder tjänster som sträcker sig över ett brett spektrum av behov. Vi specialiserar oss på både 5-axliga och 3-axliga fräsar, vilket gör oss väl utrustade för att hantera både enkla och mycket komplexa uppdrag. För medelstora serier är vi särskilt effektiva, tack vare vår avancerade utrustning och optimerade arbetsprocesser. Vi gillar komplicerade uppdrag och kan omvandla dina skisser till exakta CAD/CAM-modeller, vilket säkerställer att varje detalj blir korrekt. 

Utöver fräsning erbjuder vi även fleroperationsmaskiner som kan utföra borrning och svarvning inom samma process. Detta ökar effektiviteten och minskar ledtiderna för våra kunder. Dessutom kan vi erbjuda ytbehandling och logistik tjänster för att leverera en komplett lösning från råmaterial till färdig produkt. 

Materialkapacitet

Vi på Västra Broby Legoteknik har kapacitet att bearbeta en rad olika material med våra CNC-fräsar. Oavsett om du arbetar med aluminium, stål, rostfritt stål, titan eller plast, kan vi anpassa våra processer för att möta dina specifika krav. Vår maskinpark är utrustad för att hantera både små och stora materialstycken, vilket gör oss flexibla och anpassningsbara efter dina behov. 

Kontakta oss ifall du är i behov av fräsningstjänster

Om du har behov av fräsningstjänster eller har frågor om hur vi kan hjälpa dig med ditt projekt, tveka inte att kontakta oss. Vi är redo att diskutera dina specifika behov och erbjuda skräddarsydda lösningar som passar just din verksamhet. På Västra Broby Legoteknik strävar vi alltid efter att leverera högkvalitativa produkter och tjänster som uppfyller våra kunders förväntningar.