LMT_logo_mailsignatur

Referenser

Här är ett urval av produkter och projekt vi har arbetat med under de senaste åren.

Tillverkning av flera större detaljer i rostfri plåt till ett nybyggnadsprojekt inom processindustrin. Arbetet omfattade många detaljer med höga krav på svetskvalitét och dokumentation.

Serieproduktion av ett flertal komponenter till tågfordon enligt EN15085-2 CL-1. Dessa komponenter ingår bland annat i bromssystem som används inom alla olika fordonsslag inom tågindustrin.

Denna tillverkning omfattas av ett omfattande regelverk med höga krav på svetsdokumentation och kontroll.

Komplett tillverkning av slussmatare (cellmatare), till större ombyggnads- och nybyggnadsprojekt i ett flertal olika länder i världen. Dessa slussmatare används bland annat för frammatning av partiklar och stoft i större rökgasfiltreringsanläggningar, samt frammatning av aska i stora kraft- och värmeverk.

Slussmatarna har som standard en rotordiameter på ca 500mm och en längd på 3000mm eller 4000mm.

 

Den komplicerade tillverkningen har utvecklats under många år och vi gör numera själva även arborrning av huset till slussmataren, med vårt nya mobila arborrverk.

Tillverkning av svetsade detaljer till artilleri-systemet Archer som består av en vidareutveckling av Bofors-kanonen, fälthaubits 77 B som fått längre eldrör, och kanonen har sedan monterats på ett förlängt dumperchassi från Volvo, vilket gör att man har fått en rörlig artilleripjäs.

Inbyggnad av winschar med styrning och övrig utrustning i containers för användning på isbrytaren Oden under expedition till Antarktis 2010/2011. Containrarna ställs på däck och används bland annat för att ta prover på olika djup i havet utanför Antarktis.

Tillverkning och montage av nya 6 st avgasningssilos samt 1 bönsilo till Zoégas i Helsingborg för utökning av malningskapaciteten. Varje silo försedd med 4 st lastceller för in-line vägning.

Tillverkning och montage av stålkonstruktioner, gångplan, trappor, räcken m.m. samt rökgasrör och recirkulationsrör för ny rökgasvärmeåtervinningsanläggning till panna 4 vid Stora Enso pappersbruk i Hyltebruk.